Agnieszka Radziuk
Agnieszka, to duma Manuel Caffe, która wie o kawie wszystko i nie boimy się tego stwierdzenia użyć!
Od 18 roku życia pracowała w różnego rodzaju warszawskich lokalach gastronomicznych, gdzie zaczynała swoją historię z kawą. Jej zainteresowanie tym tematem wzrastało i niedługo później stała się profesjonalnym baristą.
Wzięła udział w wielu konkursach baristycznych, między innymi: w 2008 roku Ogółnopolskim konkursie Baristów Gastro-Tech w Kielcach, gdzie jako pierwsza zastosowała w przygotowywaniu kawy, techniki kuchni molekuarnej. Rok później dostała się do finałów Polskich Mistrzostw Baristów na targach EuroGastro.
W Manuel Caffe pracuje od początku powstania firmy, jest Kierownikiem do spraw Kluczowych Klientów ale prowadzi również profesjonalne szkolenia baristyczne.
Od 18 roku życia pracowała w różnego rodzaju warszawskich lokalach gastronomicznych, gdzie zaczynała swoją historię z kawą. Jej zainteresowanie tym tematem wzrastało i niedługo później stała się profesjonalnym baristą.
Wzięła udział w wielu konkursach baristycznych, między innymi: w 2008 roku Ogółnopolskim konkursie Baristów Gastro-Tech w Kielcach, gdzie jako pierwsza zastosowała w przygotowywaniu kawy, techniki kuchni molekuarnej. Rok później dostała się do finałów Polskich Mistrzostw Baristów na targach EuroGastro.
W Manuel Caffe pracuje od początku powstania firmy, jest Kierownikiem do spraw Kluczowych Klientów ale prowadzi również profesjonalne szkolenia baristyczne.
Szkolenia baristyczne
Nasi klienci gastronomiczni decydując się na współpracę z Manuel Caffe dostają bezpłatne 5 godzinne szkolenie, prowadzone przez Agnieszkę, w czasie którego poznacie Państwo:
podstawowe techniki baristyczne, które obejmuje:
Poznając Agnieszkę mogą Państwo liczyć nie tylko na merytoryczne wsparcie pod względem zrobienia doskonałej kawy, obsługiwania ekspresów ale przede wszystkim dostajecie Państwo nasze pełne wsparcie i doradztwo, które usprawni działanie Państwa lokalu, pozwoli mu rozwinąć się i po prostu zarabiać!
Porozmawiajmy o kawie
- parametry espresso,
- zasada 4 M,
- rodzaje mieszanek kawowych,
- rodzaje obróbki kaw oraz techniki latte art.
- jak uzyskać doskonały smak kawy,
- jak prawidłowo spienić mleko,
- jak właściwie dbać o ekspres,
- jak podawać kawę, abyście Państwo mogli za każdym razem zachwycać swoich klientów idealnie przygotowanym napojem.
Poznając Agnieszkę mogą Państwo liczyć nie tylko na merytoryczne wsparcie pod względem zrobienia doskonałej kawy, obsługiwania ekspresów ale przede wszystkim dostajecie Państwo nasze pełne wsparcie i doradztwo, które usprawni działanie Państwa lokalu, pozwoli mu rozwinąć się i po prostu zarabiać!
Porozmawiajmy o kawie
Dowiesz się:
- Jak uzyskać odpowiedni smak kawy.
- Jak prawidłowo ustawić młynek.
- Jak prawidłowo spieniać mleko.
- Jak dbać o ekspres i czystość.
- Jak podawać kawę.